Nieuws over onze collectie:

 • Nicolas Kowalski
 • Landschap- en natuuropnames uit eigen atelier
 • Ingelijste spreekwoorden met guldenmunten
 •  

  Nicolas Kowalski

  Nicolas ‘Nana Yaw’ Kowalski is geboren en getogen in Ghana. In 1991 slaagde hij ‘cum laude’ voor het examen tekenen en schilderen aan het College of Art in Kumasi. Hij won daar de begeerde Mobil Award als beste student in de schilder kunst en beste allround student van deze kunstacademie. Daarna haalde ook zijn Masters Degree in African Art aan de Universiteit van Kumasi. En weer won hij de Mobil Award, nu voor “beste student in Afrikaanse kunst”.

  Zijn werk
  Nicolas Kowalski is een meester kunstenaar die werken maakt die verbijsteren, gedachten oproepen, grappig en dramatisch zijn. Hij is een veelzijdig kunstenaar met unieke abstracte werken en structuurschilderijen, die veelal eigentijds, cultureel en expressief van aard zijn.
  Zijn werk geeft in wezen een weerspiegeling van zijn omgeving en zijn ervaringen, maar toont ook zijn intense verlangen om de menselijk geest vrij te maken.
  Als vrije kunstenaar gebruikt Kowalski veel verschillende schildertechnieken. Zo werkt hij vaak met acryl, maar ook met olieverf, waterverf, pen, inkt en gemengde technieken.

  Kowalski over zijn werk:

  • “Als kunstenaar creëer ik vaak wat ik voel, denk en zie in de wereld om mij heen. Het is ook dikwijls een blik in mijn eigen ziel.”
  • “Ik zie mijn schilderen net als het leven niet als een bestemming, maar als een reis. De scheppingshandeling (daad om te creëren) kan eindigen, maar het vastgelegde moment wordt eenvoudig het begin van een reis in een wereld van oneindige mogelijkheden."
  • "Het leven is om van te genieten, want het is zo vergankelijk. Ik schilder om aan een innerlijke drang te voldoen en om mijn ervaringen te delen in het vieren van het leven van gisteren, vandaag en daarbuiten.”
  • “De momenten die ik in mijn schilderijen vastleg moeten vaak door vooral de passieve en onoplettende toeschouwer nog een keer in detail bekeken worden. Zo geven deze een geleidelijk inzicht in dat moment of waar het de toeschouwer ook heen leidt.”
  • “Omdat ik een eclectisch kunstenaar ben, wisselt het onderwerp van mijn schilderijen. Ik rebelleer eigenlijk altijd op een bepaalde manier tegen schilderen, omdat mijn ervaringen die in de loop van de tijd uitmonden in wat ik besluit te schilderen en te delen, constant in wording zijn, veel eerder dan statisch. En zoals bij een bijzonder handschrift is de link in de meeste van mijn schilderijen het gebruik van sterke kleuren en een krachtige beeldspraak om emotie en passie over te brengen. Dikwijls onthult dit de overschaduwde schoonheid van mijn land Ghana en de bijzonderheden van zijn volk.”

  Exposities
  Tientallen werken van zijn hand hangen aan de muren van enkele van de meest prestigieuze gebouwen en hotels in Ghana, zoals het International Conference Centre in Accra en het Labadi Beach Hotel. Zijn werk vindt niet alleen veel aftrek in Ghana maar ook ver daarbuiten. Het is ook te zien geweest en met veel succes verkocht op exposities in Europa, Afrika, Canada en de Verenigde Staten. In Nederland zijn zijn werken o.a. te zien geweest in het Tropenmuseum in Amsterdam, het Museon in Den Haag en in 2004 in het atrium van het stadhuis van Den Haag ter gelegenheid van de van de viering de Onafhankelijkheidsdag van Ghana.

  Algemeen
  Alle schilderijen zijn bespannen op een raamwerk dat met spieën herspanbaar is. Wilt u vooraf de werken in onze expositie komen bewonderen, dan bent u van harte welkom in Montfoort. Wij ontvangen dan graag telefonisch (0348-471575) vooraf bericht wanneer u komt.


  Schilderij bestellen
  Wilt u één van de schilderijen bestellen, klik dan op schilderij bestellen, waarna u in de contactpagina komt. Geef deze daar op onder vermelding van "afbeelding" met nummer. Hierna krijgt u een email-factuur die u vooraf betaalt. Als wij uw betaling ontvangen hebben gaan wij tot uitlevering over.
   
   

  Prijzen incl. 19% BTW

  af Montfoort

   

  1  

  Home Sweet Home
  50 x 50 cm
  € 525,00

  2  

  Faces of Hope
  75 x 100 cm
  € 1.450,00

  3  

  Five Huts
  87 x 87 cm
  € 1.450,00

  4  

  Chit Chat
  75 x 100 cm
  € 1.450,00

  5  

  Two Faces
  65 x 50 cm
  € 1.450,00

   

  Verzend- en administratiekosten € 10,=


   

  Landschap- en natuuropnames uit eigen atelier

  Wij leveren onderstaande opnames in canvas- en ingelijste uitvoering. Door op onderstaande foto's te klikken wordt een vergroting zichtbaar (sluit deze vergroting weer alvorens een nieuwe te bekijken). Om de Ondergaande zon te bestellen kiest u foto C4.

  Wilt u foto C4 bestellen, klik dan op foto bestellen, waarna u in de contactpagina komt. Geef deze daar op met vermelding "canvas" of "inlijsting". Hierna krijgt u een email-factuur die u vooraf betaalt. Als wij uw betaling ontvangen hebben gaan wij tot uitlevering over.
   

   

  Canvas

  52x84 cm

  € 65,=

  Prijzen excl. 19% BTW

  Ingelijst

  40x50 cm

  € 50,=

  af Montfoort

   

  A

  B

  C

  1  

  2  

  3  

  4  

  5  

   

   

  Verzend- en administratiekosten € 10,=


  De oude Guldenmunten niet vergeten


  Lijsten met spreekwoorden en gezegden.
  Klik foto voor vergroting.

  Wie - vaak met weemoed - terugdenkt aan de oude Nederlandse munten, herinnert zich ook vast de spreekwoorden en gezegden waarin ze gebruikt werden. Zoals:
  'geen rooie cent op zak hebben',
  'een dubbeltje op zijn kant', of
  'hij is een knakenpoetser'.
  En al hebben we geen stuiver meer en zijn we misschien door de komst van de Euro geen cent wijzer geworden: De uitdrukkingen zijn gelukkig niet uit het spraakgebruik verdwenen.


  HERINNERING

  Als herinnering voor nu en later hebben wij de uitdrukkingen voor u op een leuke manier in een collage bij elkaar gebracht:
  - op stevig ‘geschept’ papier (120 gr)
  - met hierop als achtergrond de contouren van Nederland
  - voorzien van echte oorspronkelijke munten op de juiste plaats
  - geplaatst achter glas in een fraaie houten lijst.


  De gebruikte munten zijn van goede circulatiekwaliteit. De lijsten zijn van Nieuw-Zeelandse topkwaliteit en in twee uitvoeringen verkrijgbaar:


  Artikel Omschrijving Uitvoering Prijs €
  96207 Spreekwoordenlijst Grenen/alu-look 29,50
  96211 Spreekwoordenlijst Grijs/zwart 29,50

  Exclusief 19% BTW. Verzendkosten € 6,00 tot max. 4 stuks


  Bestelling plaatsen?
  Wilt u een bestelling plaatsen, klik dan op spreekwoordenlijst, waarna u in de contactpagina komt. Geef deze daar op met vermelding "spreekwoordenlijst(en)". Hierna krijgt u een email-factuur die u vooraf betaalt. Als wij uw betaling ontvangen hebben gaan wij tot uitlevering over.